DEFY Fusee Tourbillon’un mekanizmasının sıra dışılığı ilk bakışta görülebiliyor. Köprülerin jant teli görünümlü tasarımı, iki renkli kaplamayla belirginleştiriliyor. Parlak cilalı yanlar açık gri rodyum tonlarındayken, mat cilalı en üst yüzey ise siyah renkte. Köprülerin yerleşimi, farklı işlevler ve komplikasyonlarla dengeli bir dizilim sunuyor. Mekanizmanın üst yarısında, benzersiz şekilde oluşturulmuş fusee ve zincir ile sabit kuvvet yapısı görülebiliyor. Tamamen elde birleştirilen 575 bileşenden oluşan zincir, cesur bir mavi kaplamaya sahip. Bu, fusee ve zincirli kol saati sistemlerinde bir ilk. Saat 6 pozisyonundaki diğer uçta, merkez dışı bir balans çarkına sahip tamamen yeni bir yapıdaki tourbillon kafesi, 60 saniyede bir tam bir dönüş gerçekleştiriyor. Tıpkı zincir gibi, tourbillon kafesi de çarpıcı mavi renkte. Bu da DEFY Fusee Tourbillon’un benzersiz hareketli parçalarının görsel efektini güçlendiriyor. Saat 4 ve 5 pozisyonları arasında kadranın kenarında konumlandırılan kırmızı uç, güç rezervini gösteriyor. 50 saat güç rezervine sahip DEFY Fusee Tourbillon’u manuel olarak kurarken faydalı olacak bir özellik.

Hassas zaman ölçümünün başlangıcından itibaren saat üreticileri, “sabit kuvvet” kullanımıyla sağlam bir performans sunan saatler üretmenin peşine düştü. Zenith, yeni DEFY Fusee Tourbillon modelinde, fusee ve zincirli sabit kuvvet mekanizmasını modern bir stilde yeniden yorumluyor. DEFY’ın avangart mekanizma mimarisine üç boyutlu etkiyle uyum sağlayan manuel bir mekanizma olan yeni El Primero 4805 SK ile donatılan DEFY Fusee Tourbillon, Carbon ve Platinum olmak üzere iki şekilde tasarlandı.

Otomatik bir mekanizmanın zembereği boşalırken, regülatöre aktardığı tork azalır ve bu da mekanizmanın kronometrik performansının daha verimsiz olmasına neden olur. Bu durumu önlemek ve sabit kuvvet sağlamak için kullanılan asırlık çözüm, güç kaynağı ve gücün aktarımında yatıyor. “Fusee ve zincir” sistemi olarak bilinen bu sistem, konik bir “fusee” etrafına sarılan ve tulumbaya bağlanan minyatür bir zincir içeriyor. Zemberek boşaldıkça, zincir de tulumba etrafına sarılarak kendisini “fusee” bileşeninin geniş konik tabanından ayırıyor. Fusee ile sağlanan büyük dönüş hareketi, zembereğin zayıflayan çekişini telafi ederek torkun korunmasını sağlıyor ve bunun sonucunda regülatörün amplitüdü, zembereğin faaliyeti süresince sabit kalıyor. Mekanizmanın benzersiz teknik ve estetik ustalığını vurgulayan modelin iki versiyonu da farklı türden vizyoner saat tutkunlarına hitap etse de kesin olan bir şey var: DEFY Fusee Tourbillon, Zenith’in saat üretiminin geleceğindeki konumunu sağlamlaştırıyor.