Durağan hayat hiçbir zaman hayatın durması ile alakalı değildir. Bu güzel, akılda kalıcı resimlerden birinin bir parçası gibi, HYT Skull 48.8 de aklında carpe diem var. Bu ayırt edici kronometre , her saniyeyi ele geçirmenin önemini sürekli olarak hatırlatıyor. Sıvıları kullanarak zamanın geçişini vurgulayıp, şimdiki zamanın, hayatın iksirinin gücüne odaklanıyor.

Zamanın akışının bu büyüleyici hareketinin kahramanı, kuru kafa şeklindeki kılcal bir tüp. Patentli sıvısı ve 65 saat güç rezervine sahip özel mekanik kalibresi bu hareketi hayata geçiriyor. Renkli sıvı yansımayı sembolize ederken, şeffaf olan geleceği sembolize ediyor. Bu iki sıvının buluşma noktası ise hayati olanın önemini gösteriyor.

Işık ve renk oyunları, Skull 48.8’in dramasını destekleyici rol oynuyor. Her bir renk tonu, akıp giden yaşamı temsil etmek için kafatasının etrafında akarken, gri kadran ve titanyum kasanın oluşturduğu monokramik zemin kontrasıyla daha da belirginleşiyor. 50 adet limitli üretilen üç renk de, gri kumaş kayış ile tamamlanıyor.